Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

...pokud vlak ČD jel odklonem jinou trasou, nebylo to, že by snad chtěli povozit cestující, ale neprůjezdnosti trasy z různých důvodů, tedy pokud byste jela žluťáskem, zrovna tak by Vás čekaly Poděbrady.:-)a to v lepším případě. Pokud vede strojvedoucí vlak trasou, musí znát prokazatelně takzvané rozhledové a traťové poměry a je známé, že u strojvedoucích Jančury to ne vždy platí...takže buďte ráda, žej jste jela vlakem ČD s Jenačurou byste možná ještě teď čekala, až se trať uvolní.:-)

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že výluky se týkají všech vlaků jedoucích stejnou trasou. :-) Jak to bylo s naším neplánovaným výletem do Poděbrad, to nevím. Bylo nám sděleno, že tam musíme vyzvedávat cestující z jiného zpožděného rychlíku..a kdybych byla v kůži těch cestujících, také bych byla ráda, kdyby mě někdo přijel zachránit :-)

Ale jinak - se žlutými vlaky jsem byla vždy spokojená. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Jani :-) Jsem ráda, že jste zase nakoukla :-)

0 0
možnosti

J20a78n 28F15r67o45l36í86k

23. 4. 2014 16:13

Čtu to s údivem jako kdybych žil na Marsu. No vidím, že se budu autem dopravovat i nadále. ;-D Jeden "žlutý" zážitek ale mám. Stojím v davu lidí na Florenci a čekám na svůj žluťásek do Brna. Sněží, na dálnici kalamita a spoje mají víc než hodinová zpoždění. Po Florenci bloudí zmatení cizinci. Pouze u nastupiště Student-agency je dívka  ve stejnokroji, která oslovuje čekající a infiormuje je o předpokládaném čase příjezdu. Na moji žádost vysvětluje anglicky cizincům situaci, byť jedou s konkurencí a umožňuje jim uschovat zavazadla ve své boudičce. Nám se stále omlouvá jako by tu sněhovou nadílku sama zavinila. I proto obdivuji pana Jančuru a jeho firmu.

3 0
možnosti

Z63d20e39n78a 86K12o16č10í

23. 4. 2014 16:35

Já vlakem už dlouho necestuji, ale za socíku jsem trávila čas v teplé čekárně čtením nabízených novin a časopisů, nebo vlastních skript, knížek, nebo i sledováním jediného programu TV  .........  teď už ani žádné takové čekárny nejsou.;-(

1 0
možnosti

Z43d44e72n16a 25K90o28č38í

23. 4. 2014 11:12

Škoda, že ČD ještě nepochopily, že ztrácí monopol a věnují se spíš jen cenové válce a nikoliv kvalitě poskytovaných služeb.!!;-(

2 0
možnosti
Foto

Nemohu říci, že by ČD měli vše nekvalitní. Např. Pendolino je fajn. :-) Ovšem ostatní.. tak nějak...už moc ne... :-) Můj tatínek je radikál a jeho názor je, že pokud by si vrcholoví manažeři nedávali statisícové palty a odměny, měly by i ČD prostředky na to, aby kulturu cestování zvedly...

2 0
možnosti
Foto

Úsměvné. Paní by se měla vrátit v čase o 50 let zpět, kdy všude jezdily vlaky poháněné párou, v některých vozech se nevytápělo centrálně, ale cestující, když nechtěli zmrznout, si sami přikládali. Jízda vlaku byla přímo závislá na kvalitě uhlí, kterým se topilo na lokomotivě. Tedy bylo-li špatné uhlí, stálo se a dělala pára. Tříhodinové zpoždění při jízdě na Slovensko nebylo nic vyjímečného a rychlík byl z Brna už tak přeplněn, že by ani špendlík nepropadl. Hasiči měli v létě pohotovost, lány zlatého obilí často spálil oheň, který zažehla jiskra z komína mašinky. Přes všechny tyto nedostatky, to byla železnce která kralovala dopravě.

Na přepravě vlakem byla závislá většina občanů, auto například na vesnici měl jen pan doktor, tedy vlaky byly přeplněné, postávalo se i na plošinách mezi vagóny, kde vám saze padaly za krk, ale nikdo to neřešil, protože jste byli rádi, že jedete.

Dnes všichni s nostalgií vzpomínají na tu romantiku a když náhodou na trať vyjede parní lokomotiva rádi se této jízdy zúčastní.

Proto nebuďme tak nároční, nechtějme mít vlak bez personálu který by nás vyrušoval, ale přitom čistý jako klícku. Ten nepořádek tam většinou zůstane po nás cestujících, sami si tu kulturu cestování zhoršujeme, tak neremcejme a snažme se to prostředí udržovat v čistotě a buďme rádi, že jsou tam zaměstnanci, kteří na vše dohlíží.:-)

2 0
možnosti
Foto

Chápu, že cestování před 50 lety bylo něco úplně jiného a ráda s holčičkou absolvuji výlet parním vláčkem. Ale to je skutečně něco jiného.:-)

Když jsem jezdívala dříve s ČD (jiný dopravce zde nebyl) tak mi také nepřipadla spousta věcí divných.

Na lepší se však zvyká lépe a rychle :-)

Jinak souhlasím, že dodržovat pořádek, nerušit ostatní cestující a neničit vybavení vlaku (ale i jiných dopravních prostředků, jako je MHD) by mělo být samozřejmostí.:-) Děkuji za přečtení i reakci.

1 0
možnosti

Zajímavý paradox - jízdné ČD je vyšší než u konkurence, úroveň cestování nestojí za nic, ale vlaky ČD jsou přitom nacpány tak, že lidé stojí i v chodbičkách. :-)

2 0
možnosti

Pochopitelně, jiný dopravce vás do uličky nepustí ;-).

5 0
možnosti

Já tedy nevím, ale pohled na e-shopy ČD a SA mi ukazuje, že cena jízdenky Ostrava-Praha vyjde u obou dopravců +- stejně (včetně Pendolina).

2 0
možnosti
Foto

Pane Čermáku, když jezdím já (dospělá osoba s plným jízdným )se synem (student s Isic) s dcerkou (tříleté dítě - zdarma) a psem, vychází nás jízdé s RegioJetem (díky slevě na Isic a skupinu) na 480,-Kč. Stejná trasa a stejné složení cestujících, u Českých drah, vyjde na 710,-Kč.;-)

0 0
možnosti

J27i39ř14í 97H91o54l29ý

23. 4. 2014 10:05

Hlavně že mají psa. Určitě ještě k tomu bydlí v paneláku.

Trapiči zvířat.

1 0
možnosti
Foto

Pane Holý, bydlíme sice v Praze, ale v rodinném domku s velkou zahradou a jen kousek to máme do lesa:-) Přeji hezký den.

0 0
možnosti

Jezdím do Prahy jedině s Pendolínem a jsem spokojený. Tak dobré jídlo totiž nemá ani RegioJet a ani LeoR^

1 0
možnosti
Foto

Cestování Pendolinem je fajn (proto jsem jím chtěla jet). Jenže vzhledem k tomu, že Penďoš jede pouze do Ostravy a my ještě trošku dále a proto pak musíme přestupovat, bylo pro nás výhodnější jezdit RegioJetem, který tuto trasu jezdí přímo. :-)

0 0
možnosti

Vlak byl přecpaný - no bodejť,když polovina moravy pendluje sem tam,víkendy,svátky,dovolené - to je daň za luxus pracovat v Praze,my pražáci máme zase problém sehnat práci......a nepíšu o tom sáhodloué rozvahy do blogu:-/

1 0
možnosti
Foto

Víte, pane Sýkoro, článek byl sice o něčem jiném, ale sehnat práci - a dobrou práci - v Praze není problém. Pokud ten problém někdo má, myslím, že je to něčím jiným než Moraváky, Ukrajinci, Vietnamci, Indy a spousta dalších, kteří v Praze žíjí - a pracují. Podstata je v tom, jestli někdo CHCE práci najít a pak v ní SKUTEČNĚ PRACOVAT...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS